Billig studiebolig – alternativer til forældrekøb

I A/B Strandlodsgården er der ikke mulighed for forældrekøb, da der er bopælspligt for andelshaveren. Men der er andre muligheder for at hjælpe børnene til en billig bolig – som beskrevet i artiklen nedenfor.

”Du kan få det hele for det halve, hvis du køber en andelsbolig”, siger Christian Müller fra ejendomsmæglerfirmaet Geisler & Rønne. Han ser et stort potentiale i andelsboligen.

Mange forældre vælger andelsboligen fra, når de kigger efter lejligheder til deres børn, fordi det kan være svært at gennemskue økonomi og lovgivning. Det er ærgerligt, mener Christian Müller, fordi forældrene med et par enkelte forholdsregler kan opnå store besparelser.

Læs resten af artiklen klik her

Afdragsfrit andelsboliglån til studerende

Mange familier har ikke stor friværdi eller anden formue, de bare kan låne ud til deres børn. Men det betyder ikke, at børnene er udelukket fra en billig andelsbolig – for de vil i mange tifælde kunne købe den selv, også uden at skulle leve af spaghetti og ketchup i hele studietiden.

Nogle banker og sparekasser tilbyder nemlig andelsboliglån med afdragsfrihed så længe man studerer – blandt andet Københavns Andelskasse, som har lavet flere regneeksempler, der sammenligner traditionelt forældrekøb med afdragsfrie andelsboliglån.

Download PDF om afdragsfrit andelsboliglån – klik her

Download regneark til beregning af låneomkostninger under og efter studietiden – klik her

BEMÆRK: A/B Strandlodsgården har ingen forbindelse til eller præferencer for hverken Geisler & Rønne eller Københavns Andelskasse.

Se foreningens ledige andelsboligerklik her
Læs alt om foreningens økonomiklik her
Kontakt bestyrelsen, hvis du har spørgsmålklik her

Dette indlæg blev udgivet i Køb og salg. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.